Соленки с кашкавал и амонячна сода


Дребни соленки

Необходими продукти:

5 ч.ч. брашно София Мел Екстра
125 г масло
10-12 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
100 г кашкавал
20 г амонячна сода

Начин на приготвяне:

1. Кашкавалът се настъргва. Всички продукти за соленките се омесват.

2. Тестото се разделя на няколко части. От всяка се разточва кора с дебелина 3-4 мм.

3. Режат се тънки лентички, навиват се и се подреждат в намазнена тава.

4. Изпичат се и щом леко порозовеят, се изваждат.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

10.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.