Соленки с кашкавал и амонячна сода
Дребни соленки
Необходими продукти:
5 ч.ч. брашно София Мел Екстра
125 г масло
10-12 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
100 г кашкавал
20 г амонячна сода
Начин на приготвяне:
1. Кашкавалът се настъргва. Всички продукти за соленките се омесват.
2. Тестото се разделя на няколко части. От всяка се разточва кора с дебелина 3-4 мм.
3. Режат се тънки лентички, навиват се и се подреждат в намазнена тава.
4. Изпичат се и щом леко порозовеят, се изваждат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване