Соленки с мас и масло
Дребни соленки

Изпратена от:

Марийка Георгиева от Ямбол

Необходими продукти:

300 г брашно Екстра София мел
75 г мас
75 г масло
100 г кисело мляко
2 бр. яйца
1 с.л. амонячна сода
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л.сол
ким и сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Активираме двата вида сода в киселото мляко.

2. Разтопяваме маслото и маста.

3. Пресяваме брашното и към него прибавяме прибавяме 1 яйце, киселото мляко, маста, маслото и солта.

4. Омесва се меко тесто, което се раточва на кора с дебелина около 0.5 см.

5. Ражем тънки ленти и ги нареждат се в тава. Намазват се с яйце и се поръсват с ким, сусам.

6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.