600-700 г брашно София Мел
1 ч.ч. сирене
1 ч.ч. кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
125 г масло
1. В голяма купа слагаме маслото, настърганите сирене и кашкавал, киселото мляко със содата и солта.
2. Разбъркваме добре и започваме да добавяме брашно до получаването на твърдо тесто.
3. Оставяме тестото да почине за 2 - 3часа в хладилника.
4. Изваждаме от хладилника и откъсваме топка около 100 гр. С точилка разточваме тънка кора, която нарязваме на триъгълничета.
5. Навиваме всяко от широката към тясната страна за да се получи кифличка.
6. Подреждаме соленките върху хартия за печене и печем на предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути или до приятен златист загар.
7. По желание можете да ги поръсите със сусам, ким, мащерка или друга подправка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ