Сух сладкиш с ябълки
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч брашно София Мел Утвърден Стандарт " България" Бяло
1 ч.ч пшеничен грис
1 ч.ч пудра захар
1 ванилия
7 бр. ябълки
50 мл. олио
Начин на приготвяне:
1. Всички сухи съставки се смесват добре.
2. Ябълките се белят и настъргват.
3. Сухата смес се разделя на 3 равни части.
4. Взема се тавичка. Намазва се с олио. Слага се един ред от настърганите ябълки. Отгоре се слага суха смес. Притиска се добре. Полива се с малко олио. Пак се слага слой от настърганите ябълки, суха смес, олио, ябълки и се завършва със суха смес.
5. Слага се малко олио и се пече на 180 ° С до зачервяване, около 40 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катерина Ненкова от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване