Тарали с розмарин
Дребни соленки

Изпратена от:

Десислава Войникова

Необходими продукти:

500 г брашно София мел
200 мл сухо бяло вино
120 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч.л. сол
1 с.л. натрошен сух розмарин

Начин на приготвяне:

1. Солта се разтваря във виното и то се налива към брашното. Прибавят се зехтинът и розмаринът.

2. Разбърква се и се замесва гладко тесто, което се оставя за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

3. Тестото се разрязва на парчета и се оформят малки фитили, които се завиват като гевречета.

4. Готовите гевречета се потапят в подсолена вряща вода и щом изплуват на повърхността се изваждат и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.

5. Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 180°C фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.