Царевична пита с чубрица и сирене
Питка, Погача

Изпратена от:

Violeta Mateva от Бургас

Необходими продукти:

240 г царевично брашно
3 яйца
200 г кисело мляко
100 г натрошено сирене
35 г олио
1 пакет бакпулвер
1, 2 ч. л. сол
2 щипки чубрица
1 ч.л. сусам
50 г брашно от елда

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбиват с вилица яйцата.

2. Добавя се кисело мляко, олио, натрошено сирене, сол и накрая царевично брашно, брашно от елда и бакпулвера.

3. Разбърква се смес по-гъста от кексова и сипвате в тава 24 см диаметър върху хартия за печене.

4. Отгоре поръсете ронена чубрица и сусам.

5. Печете в загрята фурна 180 С до готовност!

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.