120 г брашно София Мел Класик
120 г пюре от тиква
100 мл прясно мляко
30 г масло
2 с.л. захар
1 яйце
5 г бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1. Яйцето се разбиват със захарта, добавя се мляко, разтопено масло, пюре от тиква и отново се разбърква
2. Брашното се пресява и към него се добавят бакпулвера, канела и индийско орехче
3. Към яйчената смес се изсипва брашното и отново се разбърква, докато всичко се смеси добре.
4. Вафлите се пекат в нагорещен гофретник.
5. Сервират се със заквасена сметана и мед.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ