Зеленчукова пица на фурна
Други солени печива

Изпратена от:

Ани Георгиева от Стара Загора

Необходими продукти:

400 г Брашно Пица
200 мл вода
11 г мая
2 с. л. растително масло
5 г морска сол
2 бр домати
10 г босилек
200 г моцарела
300 г гъби
1 бр тиквички
100 г чери домати
10 г черен пипер
1 яйце

Начин на приготвяне:

Спазвам рецептата за блат всеки път, когато реша да приготвя пица по този начин (а може и да не е зеленчукова).

1.Първата стъпка за хубав и хрупкав блат, който ще получим е да замесим тестото. За да стане тестото леко и хрупкаво, трябва да се омеси с много студена вода, дори можете да добавите лед и след това да го поставите в хладилника.

2.Пристъпваме към соса (основата на пицата ни). Настъргваме доматите. Нарязваме босилека на ситно. Посолява се на вкус и се разбърква.

3. Приготвяне на зеленчуковия пълнеж. За начало нарязваме тиквичките. За да станат по-сочни те имат нужда да се мариноват - овалваме нарязаните парчета в олио със сол, черен пипер и риган и ги запържваме на скара. След това нарязваме гъбите, чушките и чери доматите. Пристъпваме към оформяне на основата на пицата, като не забравяме да направим и страници , за да не изтече сосът по време на печене. За да предотвратите изгарянето на тестото в тавата, поставяме хартия за печене върху тавичката. След това поставяме внимателно тестото отгоре.

4. Покриваме го с доматен сос и босилек. Отгоре поръсваме с нарязани гъби, зеленчуците и моцарела. Разбиваме яйцето в центъра на пицата.

5. Поставяме пицата в предварително загрята фурна на 180 градуса.

6. Покриваме с капак или фолио ако искаме да стане мека. Ако я обичате хрупкава я оставете отворена.

7. Печем за около 20 минути. Ако включите вентилатор намалете минутите на 13-15. Към края проверявайте според краищата на блата (ако са придобили златист загар може да я извадите по-рано) Нашата пица е готова. Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.