Мъфини с боровинки, рикота и зехтин
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно София Мел Кекс
1 ч.ч. сирене рикота
1 ч.ч. захар на пясък
1/3 ч.ч. зехтин Екстра Virgin
кората от един лимон
1 с.л. сок от лимон
2 големи яйца
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. пресни или замразени боровинки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°С и поставете хартиени кошнички във форми за мъфини.
В голяма купа смесете рикотата, кристалната захар, зехтина, лимоновите кори и лимоновия сок. Раз-бъркайте до гладка консистенция и прибавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате до пъл-ното му абсорбиране в сместа.
В друга купа смесете брашното и солта. Добавете го към течните продукти, като разбърквате със сили-конова шпатула отдолу нагоре, без да прекалявате, само докато няма сухи участъци от брашното. Накрая прибавете боровинките и разбъркайте, докато се разпределят равномерно в тестото.
Разпределете тестото във формите за мъфини с помощта на лъжица и печете в предварително загря-тата фурна за 30 минути.
Оставете мъфините да се охладят и ги поръсете с пудра захар, преди да ги сервирате.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.