1 и 1/2 ч.ч. брашно София Мел Кекс
1 ч.ч. сирене рикота
1 ч.ч. захар на пясък
1/3 ч.ч. зехтин Екстра Virgin
кората от един лимон
1 с.л. сок от лимон
2 големи яйца
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. пресни или замразени боровинки
Загрейте фурната до 180°С и поставете хартиени кошнички във форми за мъфини.
В голяма купа смесете рикотата, кристалната захар, зехтина, лимоновите кори и лимоновия сок. Раз-бъркайте до гладка консистенция и прибавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате до пъл-ното му абсорбиране в сместа.
В друга купа смесете брашното и солта. Добавете го към течните продукти, като разбърквате със сили-конова шпатула отдолу нагоре, без да прекалявате, само докато няма сухи участъци от брашното. Накрая прибавете боровинките и разбъркайте, докато се разпределят равномерно в тестото.
Разпределете тестото във формите за мъфини с помощта на лъжица и печете в предварително загря-тата фурна за 30 минути.
Оставете мъфините да се охладят и ги поръсете с пудра захар, преди да ги сервирате.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ