


Пълнозърнести шоколадови мъфини с тиквички
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Пълнозърнесто
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. олио/кокосово масло
3 бр. яйца
1 и 1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. какао
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. рендосани тиквички
1 ч.ч. шоколадови капки (нарязан шоколад)
1 ванилия
(за 14 броя)
Начин на приготвяне:
Продуктите да са на стайна температура.
В купа разбийте захарта с олиото, яйцата, млякото и ванилията.
В друга смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Внимателно смесете двете смеси, прибавяйки рендосаните тиквички. Прибавете половината от шоколадовите капки към тестото. Разпределете сместа във формите за мъфини, а отгоре поръсете с останалите капки.
Печете на 220°С за около 5 минути, а после намалете на 190°С и печете още 10-15 минути, в зависимост от фурната и големината на мъфините.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
