Десерт Париж-Брест


Сладкиши

Необходими продукти:

140 гр. брашно София Мел
125 мл прясно мляко
125 мл вода
100 г краве масло
1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. сол
4 яйца
1 пакет инстантен пудинг ванилия без варене
300 мл прясно мляко
2-3 с.л. пудра захар, ягоди

Начин на приготвяне:

1. Смесват се млякото, водата, кравето масло, захарта и солта и се поставят на котлона до завиране.

2. Изсипва се брашното наведнъж и се бърка с лъжица, докато тестото стане на топка. Оставя се малко да изстине.

3. Към тестото се прибавят яйцата едно по-едно, като след всяко яйце тестото се бърква до усвояването му. Върху хартия за печене се очертава кръг с размер около 20 сантиметра ( може вместо това да направите няколко по-малки кръга, за да имате персонални сладкиши).

4. Тестото се поставя в пош с широк звездовиден накрайник и се шприцова върху очертания кръг.

5. Първо се очертават две широки ивици и отгоре над тях се шприцова трети кръг.

6. Слага се да се пече в загрята на 200 градуса фурна, която след 10-15 минути се намалява и основата се допича за още около 30 минути, без да се отваря фурната.

7. Оставя се да изстине добре и се разрязва на 2 части. Разбива се пудинга с 300 мл прясно мляко и към него се добавя разбитата сметана, подсладена на вкус. С получения крем са пълни основата на сладкиша, поръсва се с нарязани ягоди, похлупва се другата част и се поръсва с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мила Нешева-Христова от Плевен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.