Десерт Париж-Брест
Сладкиши
Необходими продукти:
140 гр. брашно София Мел
125 мл прясно мляко
125 мл вода
100 г краве масло
1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. сол
4 яйца
1 пакет инстантен пудинг ванилия без варене
300 мл прясно мляко
2-3 с.л. пудра захар, ягоди
Начин на приготвяне:
1. Смесват се млякото, водата, кравето масло, захарта и солта и се поставят на котлона до завиране.
2. Изсипва се брашното наведнъж и се бърка с лъжица, докато тестото стане на топка. Оставя се малко да изстине.
3. Към тестото се прибавят яйцата едно по-едно, като след всяко яйце тестото се бърква до усвояването му. Върху хартия за печене се очертава кръг с размер около 20 сантиметра ( може вместо това да направите няколко по-малки кръга, за да имате персонални сладкиши).
4. Тестото се поставя в пош с широк звездовиден накрайник и се шприцова върху очертания кръг.
5. Първо се очертават две широки ивици и отгоре над тях се шприцова трети кръг.
6. Слага се да се пече в загрята на 200 градуса фурна, която след 10-15 минути се намалява и основата се допича за още около 30 минути, без да се отваря фурната.
7. Оставя се да изстине добре и се разрязва на 2 части. Разбива се пудинга с 300 мл прясно мляко и към него се добавя разбитата сметана, подсладена на вкус. С получения крем са пълни основата на сладкиша, поръсва се с нарязани ягоди, похлупва се другата част и се поръсва с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мила Нешева-Христова от Плевен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване