Двуцветни сладки с шоколад


Дребни сладки

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
200 г меко масло
180 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
½ пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1-2 с.л. какао

За декорация:
разтопен черен шоколад
накълцани ядки
натрошени цветни захарни бонбони

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото с ванилията и захарта, добавете яйцето, солта, брашното и бакпулвера. Оформете тесто.
Разделете го на две равни части. Към едната прибавете какаото и разбъркайте хубаво за да се оцвети равномерно. Ако стане прекалено гъсто добавете 1-2 с.л. прясно мляко.
Увийте двете парчета тесто с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
След това ги разточете на тънки кори с приблизително еднакви размери.
Сложете ги една върху друга и навийте стегнато руло. Покрийте с фолио или хартия за печене и приберете в хладилник да стегне добре.
След това изрежете сладки и ги сложете в тава, покрита с хартия за печене.
Изпечете ги на 180 градуса за около 8-10 минути.
Извадете и охладете върху решетка.
Разтопете черен шоколад и потопете сладките в него. Поръсете с декорация по избор.

 

 

 

 

 

 

 

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

15.11.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.