


Курабийки „Щолен“
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Екстра
160 г меко масло
1 пакетче бакпулвер
50 г кафява захар
70 мл прясно мляко
50 мл ароматен алкохол (ром
1 с.л. портокалови корички
180 г микс сушени плодове, нарязани на кубчета
80 г орехи, накълцани
50 г смлени бадеми (бадемово брашно)
1 ч.л. ванилия
½ ч.л. канела
Карамфил и кардамон по желание
За оформяне:
Разтопено масло за намазване
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Залейте нарязаните сушени плодове с ароматен алкохол и ги оставете да се напоят.
Разбийте масло и захар с миксер, добавете брашно, бакпулвер, подправки,
Добавете сушените плодове, портокаловите корички, наситнени ядки и разбъркайте.
Оформете от тази смес курабийки и ги поставете в тава.
Печете на 180 градуса за около 15 минути.
Извадете и охладете върху решетка.
Намажете с масло и поръсете с пудра захар.
Добър апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
