Не е най-лесната за приготвяне баница, но всяка хапка е наслада.

Къпана баница


Баници

Необходими продукти:

500g брашно София Мел Баница + за замесване
4 яйца
1 чаена лъжичка сол
200g натрошено сирене
125g разтопено масло

 

Начин на приготвяне:

В купа направете тесто от брашното, яйцата, солта и добавете 50 мл вода. Омесете до гладкост. Ако има нужда добавете още течност или брашно. Тестото не бива да е прекалено меко. Оставете да почине като го покриете за да не хваща кора.
Разделете тестото на 10-12 части и разточете всяка на тънък лист.
Потопете корите една по една в голяма тенджера, пълна с къкреща вода, за около 1–2 минути. Извадете и поставете в студена вода с лед.
В тава подредете сварените кори, като намажете всяка с разтопено масло. Между част от тях разпределете натрошеното сирене. Залейте с малко от варенето им и печете с любов на 180 градуса за около 30-40 минути. Охладете леко преди да я нарежете.

Добър апетит!
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

трудна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

03.12.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.