


Надиплен хляб със сирена
Хлябове
Необходими продукти:
450 г брашно за баница София Мел
1 пакетче суха мая
150 мл топло мляко
40 г разтопено масло
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 яйце
За гарниране:
150 г краве сирене
125 г моцарела
100 г крем сирене
масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно със солта в купа.
В друг съд смесете мляко, мая и захар.
Изсипете ги при брашното като преди това направите кладенче, налейте маслото и добавете разбитото яйце.
Замесете меко и еластично тесто.
Сложете го в намаслена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.
След това разточете на правоъгълна кора.
Намажете с разтопено масло, добавете натрошено сирене, моцарела и крем сирене.
Нарежете на квадрати. Сложете квадратите един върху друг като ги редувате и се стремите на образуват форма на венец.
Намажете с масло и покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около 30 минути.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.
По желание добавете късмети.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
