Пълнозърнест хляб със семена


Хлябове

Необходими продукти:

500 g София Мел пълнозърнесто брашно
300 ml хладка вода + 50 мл за семената
1 пакетче суха мая (11 g)
80 g микс от семена (сусам, мак, слънчоглед, киноа) + 20 g за поръсване
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Запечете семената на сух тиган до златисто.

Още топли ги залейте с 50 мл вода и оставете лек да набъбнат.

Смесете брашно и сол в купа, добавете вода, смесена с мед, суха мая, зехтин, семената (не трябва да има вода в тях) и омесете меко тесто.

Оставете да втаса като покриете с фолио.

След това оформете тестото, сложете го върху хартия за печене, намокрете леко и поръсете с още семена и покрийте с кърпа.

Оставете да втаса за 1 час.

Изпечете на 220 градуса с вентилатор за 20 минути.
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

22.02.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.