


Пълнозърнест хляб със семена
Хлябове
Необходими продукти:
500 g София Мел пълнозърнесто брашно
300 ml хладка вода + 50 мл за семената
1 пакетче суха мая (11 g)
80 g микс от семена (сусам, мак, слънчоглед, киноа) + 20 g за поръсване
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Запечете семената на сух тиган до златисто.
Още топли ги залейте с 50 мл вода и оставете лек да набъбнат.
Смесете брашно и сол в купа, добавете вода, смесена с мед, суха мая, зехтин, семената (не трябва да има вода в тях) и омесете меко тесто.
Оставете да втаса като покриете с фолио.
След това оформете тестото, сложете го върху хартия за печене, намокрете леко и поръсете с още семена и покрийте с кърпа.
Оставете да втаса за 1 час.
Изпечете на 220 градуса с вентилатор за 20 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
