Палачинки с пшеничен зародиш
Други солени печива

Необходими продукти:

5 с. л. брашно София Мел Екстра
2 яйца
250 мл прясно мляко
250 мл вода
3 с. л. пшеничен зародиш София Мел
3 с. л. овесени ядки
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват в дълбока купа. Към тях постепенно се изсипват млякото, водата, олиото, солта и захарта. Разбърква добре до получаване на хомогенна смес.
Добавя се брашното и отново се разбива. Накрая се изсипват овесените ядки и пшеничения зародиш.
В добре загрят тиган за палачинки се изсипва 1 черпак от сместа и се разпределя равномерно. Палачинките се пекат на умерена температура до готовност от двете страни.
Сервират се с мед и сезонни плодове по желание.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.09.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.