Палачинки с пшеничен зародиш
Други солени печива
Необходими продукти:
5 с. л. брашно София Мел Екстра
2 яйца
250 мл прясно мляко
250 мл вода
3 с. л. пшеничен зародиш София Мел
3 с. л. овесени ядки
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа. Към тях постепенно се изсипват млякото, водата, олиото, солта и захарта. Разбърква добре до получаване на хомогенна смес.
Добавя се брашното и отново се разбива. Накрая се изсипват овесените ядки и пшеничения зародиш.
В добре загрят тиган за палачинки се изсипва 1 черпак от сместа и се разпределя равномерно. Палачинките се пекат на умерена температура до готовност от двете страни.
Сервират се с мед и сезонни плодове по желание.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване