Кутмач
Други солени печива, Други сладки печива

Необходими продукти:

130 г брашно София Мел Екстра
700 г прясно краве сирене или моцарела
125 г краве масло
мед или сладко по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето и маслото на средно големи кубчета. Сложете ги в тенджера или по-висока касерола. Добавете към тях 200 мл. вода. Ако използвате прясно сирене, според това колко вода има в него може да намалите количеството на прибавена вода до 120-150 мл. Ако използвате моцарела - 200 мл.
2. Съда се поставя на средно затоплен котлон, като маслото и сиренето се бъркат с дървена лъжица, до пълно хомогенизиране. Ако използвате моцарела, сиренето ще стане на конци при изтегляне нагоре с лъжицата.
3. След като се разтопят напълно, брашното се прибавя на части, като се бърка постоянно. Не трябва да е много гореща сместа, защото има възможност брашното да стане на бучки.
4. Бърка се докато маслото се появи ("избие"). Познава се като за 5-7 секунди спрете да бъркате и ви замирише на пържено масло.
5. След това ястието се оставя настрана да се охлади напълно.
6. При желание се гарнира с мед или сладко.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.06.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.