Козуначени кифлички

Необходими продукти

500 г брашно София Мел за Козунак
1 кубче прясна мая
500 мл. топло прясно мляко
80 г захар
80 г меко масло
1 яйце + 1 за намазване
щипка сол
кората на 1 лимон
захар за поръсване
течен шоколад за пълнеж

Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта и няколко лъжици брашно.

Останалото брашно се изсипва на плота и се прави кладенче в средата. Там се изсипват разтворената мая, мекото масло, яйцето и солта. След като се замеси меко тесто се добавя и настърганата лимонова кора.

Оставя се да втаса на топло и след това се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на не много тънка кора и се намазва с течен шоколад. Навива се на руло и се съединяват краищата. 

Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар. 

Кифличките се оставят да втасат отново за около 1 час. 

Пекат се за около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна.

публикувано на 07.04.2016 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти