Щолен Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

450 г брашно София Мел Екстра
250 мл топло прясно мляко
1 1/2 каф.л. сол
110 г леко разтопено масло
130 г захар
1 пак (7 г) суха мая
20-30 мл ром или уиски
Захаросани череши, портокалови корички,стафиди, лешници/бадеми
80 г бадемово тесто/марципан
120 г разтопено масло за намазване
Пудра захар

Начин на приготвяне:

Първо се накисват плодовете и ядките в алкохола за 1-2 часа.

След това разтворете маята в млякото с една лъжица от захарта. Добавете останалата захар, сол, масло и брашно и замесете меко тесто.

Сложете и изкиснатите лешници и плодове и омесете отново.

Оставете тестото да почине 1 час на топло и да увеличи обема си. След това го разстелете на дебела кора и сложете марципана от едната страна. Захлупете с другата и оформете като леко плоско руло.

Сложете в тава с хартия за печене и завийте с кърпа за 10 минути.

После сложете в незагрята фурна и печете на 170 гр за 30-40 минути. След като се изпече, намажете целия щолен с разтопеното масло и обилно поръсете с пудра захар.

От посочените продукти излиза един голям щолен или два по-малки.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.11.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.