Козуначен сладкиш


Сладкиши и Други сладки печива

Необходими продукти:

Няколко парчета козунак (рецептата може да видите тук)
500 мл прясно мляко
3 яйца
3 с.л. нишесте /пълни/
150 г захар
1 ванилия
малка бучка масло /около 40 г/
60 г шоколад

Начин на приготвяне:

Прясното мляко, с ванилията и захарта, се слага на котлона да кипне. През това време яйцата се разбиват и се смесват с няколко лъжици от прясното мляко и нишестето. Като започне да завира млякото, се добавят на много тънка струйка и при постоянно бъркане яйцата. Котлонът се намаля и се бърка непрекъснато, докато достигне желаната гъстота. След като се махне от огъня се добавя маслото. 

В подходяща форма, или малки формички, се изсипва на дъното малко от крема още докато е топъл. Отгоре се редят парчета козунак и се покрива с крем. В останалата, още топла смес, се натрошава шоколадът и се разбърква. Слага се още един пласт козунак и се покрива с шоколадовия крем. Оставя се да се охлади и след това се прибира в хладилник за 3-4 часа.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.03.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.