


Козуначен сладкиш
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
Няколко парчета козунак (рецептата може да видите тук)
500 мл прясно мляко
3 яйца
3 с.л. нишесте /пълни/
150 г захар
1 ванилия
малка бучка масло /около 40 г/
60 г шоколад
Начин на приготвяне:
Прясното мляко, с ванилията и захарта, се слага на котлона да кипне. През това време яйцата се разбиват и се смесват с няколко лъжици от прясното мляко и нишестето. Като започне да завира млякото, се добавят на много тънка струйка и при постоянно бъркане яйцата. Котлонът се намаля и се бърка непрекъснато, докато достигне желаната гъстота. След като се махне от огъня се добавя маслото.
В подходяща форма, или малки формички, се изсипва на дъното малко от крема още докато е топъл. Отгоре се редят парчета козунак и се покрива с крем. В останалата, още топла смес, се натрошава шоколадът и се разбърква. Слага се още един пласт козунак и се покрива с шоколадовия крем. Оставя се да се охлади и след това се прибира в хладилник за 3-4 часа.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
