Питка на конци
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Класик
1 кубче мая (42 г)
400 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
олио
сусам и маково семе за поръсване.
Начин на приготвяне:
1 стъпка
Омесете меко, нелепнещо тесто от продуктите, като отделите един жълтък за намазване. Намажете тестото с олио и го оставете да втаса, докато удвои обема си.
2 стъпка
Разточете и оформете тестото в желаната форма и го оставете да втаса отново.
3 стъпка
Намажете с жълтък и поръсете със сусам и маково семе или други семена по избор.
4 стъпка
Печете в предварително загрята фурна на 180°C.
ДЕНИЦА ШАЛЕВА, Гр. СОФИЯ
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване