Питка на конци
Питка, Погача

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Класик
1 кубче мая (42 г)
400 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
олио
сусам и маково семе за поръсване.

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Омесете меко, нелепнещо тесто от продуктите, като отделите един жълтък за намазване. Намажете тестото с олио и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

2 стъпка
Разточете и оформете тестото в желаната форма и го оставете да втаса отново.

3 стъпка
Намажете с жълтък и поръсете със сусам и маково семе или други семена по избор.

4 стъпка
Печете в предварително загрята фурна на 180°C.

ДЕНИЦА ШАЛЕВА, Гр. СОФИЯ

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.