Баница с домашни кори
Баница

Изпратена от:

Ралица Георгиева от Дряново

Необходими продукти:

370-400 гр. брашно София Мел Екстра
250 мл. вода
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио за тестото
1 супена лъжица оцет
150 мл. олио /мас, краве масло/за оформяне
300-400 грама сирене

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се прави кладенче. Слага се солта, олио, оцет и водата. Замесва се меко, нелепнещо тесто.

2. Разделя се на 6 части. Намазват се обилно с мазнина и се оставят да престоят около 30 минути.

3. Всяка част тесто се раздърпва до прозрачност, намазва се с олио, поръсва се със сирене и се навива на руло.

4. Подреждат се в тава.

5. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.