Баница с ориз (Родопска баница/клин)
Баница

Изпратена от:

Selime Gadjalova от с.Розино

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
200 мл хладка вода
1 с.л олио
1 ч.л сол
2 ч.ч ориз (300 г)
5-6 яйца
250 г сирене
1 пакет масло (125 г)

Начин на приготвяне:

1. Слагаме в тенджера вода в съотношение 3:1 с ориза, малко сол и олио. След като водата заври,слагаме ориза. Бъркаме с дървена лъжица от време на време, за да не залепне. Като се свари, го оставяме напълно да изстине.

2. Прибавяме към изстиналия вече ориз разбитите яйца и сиренето. Всичко се разбърква, за да се получи плънка подобна на каша.

3. През това време,докато ориза се вари, от брашното, водата, олиото и малко сол замесваме тесто за корите. Разделяме на 2 топки и оставяме да отпочинат за 10-15 мин.

4. В предварително намазана тава поставяме разточената тестена кора, изсипваме цялата плънка и я разпределяме равномерно. Отгоре слагаме втората кора, като подвиваме краищата и да останат отдолу. Така баницата се запечатва.

5. Печем първо от едната страна, в предварително загрята фурна на 180-190°С - на долен реотан. След това обръщаме да се изпече и другата страна. Готовата родопска баница завиваме с кърпа и изчакваме да изстине. По нетърпеливите може да си я хапнат и топла.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.