Домашна торта
Торти

Изпратена от:

Десислава Митрева от Село Микрево

Необходими продукти:


150 грама брашно
1 яйце
1 ч.чаша захар
50 г орехи
1 щипка сол
250 г заквасена сметана
1 щипка сода
50 г стафиди
50 г захаросани плодове
За крема:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 литър прясно мляко
7 супени лъжици брашно екстра
шоколад за настъргване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето със захарта и солта и ги смесете със содата и заквасената сметана.

2. Пресейте брашното и го добавете на порции към останалите продукти. Замесете тесто и го разделете на 3 части - в едната сложете стафидите, във втората плодовете, а в третата орехите. Сложете ги в леко намазнени тави и ги печете до готовност във фурната.

3. Оставете блатовете да се охладят и през това време направете крема за домашната торта.

4. Заделете 100 мл от млякото, а останалото сложете на котлона да се затопли и добавете захарта. Сложете в друг съд заделеното мляко и го разбийте с яйцата и брашното с помощта на телена бъркалка.

5. Изсипете сместа в горещото мляко при непрекъснато бъркане.

6. Сложете крема на котлона, оставете го да заври и след 5 минути го махнете.

7. Започнете да редите тортата, като редувате блатовете с крема. Отгоре настържете щоколада и я приберете в хладилник за 12 часа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.