150 грама брашно
1 яйце
1 ч.чаша захар
50 г орехи
1 щипка сол
250 г заквасена сметана
1 щипка сода
50 г стафиди
50 г захаросани плодове
За крема:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 литър прясно мляко
7 супени лъжици брашно екстра
шоколад за настъргване
1. Разбийте яйцето със захарта и солта и ги смесете със содата и заквасената сметана.
2. Пресейте брашното и го добавете на порции към останалите продукти. Замесете тесто и го разделете на 3 части - в едната сложете стафидите, във втората плодовете, а в третата орехите. Сложете ги в леко намазнени тави и ги печете до готовност във фурната.
3. Оставете блатовете да се охладят и през това време направете крема за домашната торта.
4. Заделете 100 мл от млякото, а останалото сложете на котлона да се затопли и добавете захарта. Сложете в друг съд заделеното мляко и го разбийте с яйцата и брашното с помощта на телена бъркалка.
5. Изсипете сместа в горещото мляко при непрекъснато бъркане.
6. Сложете крема на котлона, оставете го да заври и след 5 минути го махнете.
7. Започнете да редите тортата, като редувате блатовете с крема. Отгоре настържете щоколада и я приберете в хладилник за 12 часа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ