Домашна торта
Торти

Изпратена от:

Десислава Митрева от Село Микрево

Необходими продукти:

За блата: 4 яйца
130 г захара
150 г брашно София мел
1\2 пакет ванилова захар
1 пълна чаена лъжица бакпулвер
За крема: 4 яйца
1 литър прясно мляко
1\2 пакетче ванилова захар
4 супени лъжици захар
100 г брашно
100 г бял шоколад
20-30 г масло
За сиропа: 200 милилитра вода
4 супени лъжици захар
още: сладки от боривинки
шоколад за украса

Начин на приготвяне:

1. Начин на приготвяне; За блата: С миксер разбих яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавих постепенно брашното и ванилията до получаването на хомогенна смес.

2. Изпича се в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.

3. След като се изпече се изважда и се оставя да се охлади, а след това се реже, за да се получат 3 блата.

4. За сиропа: В малка тенджера сложих водата и захарта, след като повря около 5 минути отместих от котлона и направих крема.

5. За крема: Разбих яйцата заедно с малко от прясното мляко и добавих брашното с телена бъркалка. В тенджера на котлона поставих останалото мляко със захарта. След като се загря добре млякото добавих сместта с яйцата и бърках докато се сгъсти леко, добавих и шоколада. Отново се разбърква и се добавя и маслото.

6. Сложих първия блат, сиропирах и намазах със сладки от боровинки, отгоре сложих крем и така до края на продуктите.

7. Тортата се прибира в хладилника за 1 нощ.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.