Домашна торта
Торти
Необходими продукти:
За блата: 4 яйца
130 г захара
150 г брашно София мел
1\2 пакет ванилова захар
1 пълна чаена лъжица бакпулвер
За крема: 4 яйца
1 литър прясно мляко
1\2 пакетче ванилова захар
4 супени лъжици захар
100 г брашно
100 г бял шоколад
20-30 г масло
За сиропа: 200 милилитра вода
4 супени лъжици захар
още: сладки от боривинки
шоколад за украса
Начин на приготвяне:
1. Начин на приготвяне; За блата: С миксер разбих яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавих постепенно брашното и ванилията до получаването на хомогенна смес.
2. Изпича се в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.
3. След като се изпече се изважда и се оставя да се охлади, а след това се реже, за да се получат 3 блата.
4. За сиропа: В малка тенджера сложих водата и захарта, след като повря около 5 минути отместих от котлона и направих крема.
5. За крема: Разбих яйцата заедно с малко от прясното мляко и добавих брашното с телена бъркалка. В тенджера на котлона поставих останалото мляко със захарта. След като се загря добре млякото добавих сместта с яйцата и бърках докато се сгъсти леко, добавих и шоколада. Отново се разбърква и се добавя и маслото.
6. Сложих първия блат, сиропирах и намазах със сладки от боровинки, отгоре сложих крем и така до края на продуктите.
7. Тортата се прибира в хладилника за 1 нощ.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Митрева от Село Микрево
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване