Кокосовa торта Рафаело
Торти

Изпратена от:

Атанаска Панайотова от гр.Смядово

Необходими продукти:

10 яйца
12 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
125 г масло
3 ванилия
за крема
500 мл сметана
125 г масло
300 г бял шоколад
5 с.л. сухо мляко
пудра захар - на вкус 2-3 лъжички
за сиропа
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
за декорация
кокосови стърготини 200 гр.
бонбони - 12 Рафаело

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Постепенно се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Накрая се добавя разтопеното и охладено масло. Разбърква се внимателно. Разделете сместа на 4 части. Изпечете всяка част във форма (25 см), застлана с хартия.

2. Печете на 180 градуса около 10-15 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят.

3. Сварете сиропа със захарта и водата и го оставете да изстине напълно. Хубаво разбийте сметаната. Към нея добавете мекото масло и продължете да разбивате до гладкост. Разтопете шоколада на водна баня.

4. Свалете от котлона и към него се добавя сухото мляко. Разбъркайте добре и когато се охлади, го прибавете към сметаната.

5. Разбъркайте с миксер до хомогенна смес. Сглобете тортата, като поставите един блат в поднос. Сиропирайте и намажете с част от крема.

6. Покрийте с втори блат, пак намажете с крем и продължете по същия начин, докато подредите всички блатове.

7. Цялата торта намажете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Украсете с бонбоните и сложете в хладилника. Преди консумация, извадете тортата 10-15 минути на стайна температура.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.