1 кг София Мел Екстра
5 яйца
1 кафена лъжица сол
200 мл олио
1 литър вода
400 г сирене
брашно за доомесване
1. Разбиваме яйцата със солта. Постепенно се прибавя пресято брашно. Тестото е готово когато спре да лепне. Разделяме на 5 топки, които оставяме да починат 20 минути. После с помощта на точилка и брашно разточваме на тънко. От готовия лист правим парчета с големина 10 на 10 см.
2. В намазнена тава редим един ред от парчетата. Поръсваме с олио и сирене. Повтаряме до свършване на продуктите. Нарязваме на парчета.
3. Печем до златисто на 200 градуса около 30 минути. Заливаме с 1 литър студена вода - 200 мл за всяко яйца. Допичаме до изпаряване на водата.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ