Мини тортички


Торти

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
150 г захар
40 г олио
1 пакетче ванилия
1 яйца
200 мл кисело мляко
10 г сода за хляб
70 г пудинг крем без варене
250 мл прясно мляко
100 г топла вода
20 г захар за сироп

Начин на приготвяне:

1. Приготвяне на блата: Смесваме кисело мляко със сода и изчакваме да престои 3 минути. Прибавяме продуктите в следната последователност с постоянно разбуркване на сместа: ванилия, яйце, олио, захар, брашно. Разбъркваме ръчно до получаване на консистентна смес. Печем 30 мин на 180 градуса във фурна с вентилатор във форми за мини тортички.

2. След изпичане оставяме готовите тортички да изстинат напълно, след което изрязваме горната част до направата на равна повърхност. Останалия блат разделяме на 2 равни части. Във формата, в коята сме изпекли мини тортички поставяме по един блат.

3. Приготвяме захарен сироп от топла вода и захар и сиропираме първия блат. Смесваме пудинг без варене с прясно мляко и разбиваме за 7 минути. Слагаме пудинга в сладкарски пош и нанасяме от пудинга върху всеки сиропиран блат.

4. След добавяне на пудинга се поставя втори слой блат и отново с пош нанасяме пудинг на всеки блат. Горния слой пудинг може да бъде изравнен със сладкарски нож или оформен като роза с пош според гъстотата на пудинга.

5. Формата с готови мини тортички поставяме в хладилни за 2-3 часа. След изваждане декорираме по желание с пурички, шоколад или плодове по избор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Йорданка Стоянова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.