Моята шарлота


Торти и Сладкиши

Необходими продукти:


1 1/2 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч захар
6 белтъка
1/2 ч.ч захар
6 жълтъка
1 ванилия
3 с.л. какао
100 мл. сладкарска сметана
200 г шоколад за готвене
1/2 пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

1. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар.

2. Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Двете смеси се смесват и отново се разделят по равно.

3. В едната се слага 1 ч.ч. брашно с ванилията, а в другата 1/2 ч.ч. брашно с какаото.

4. В тавичка за печене застлана с хартия се редува лъжица по ръжица от двете смеси.

5. Печем при 200 градуса за около 20 минути.

6. Сметаната, шоколада и маслото разбиваме с миксер.

7. Украсяваме небрежно и поръсваме с малко какао.

Да ви е сладко! Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

05.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.