Моята шарлота
Торти и Сладкиши
Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч захар
6 белтъка
1/2 ч.ч захар
6 жълтъка
1 ванилия
3 с.л. какао
100 мл. сладкарска сметана
200 г шоколад за готвене
1/2 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
1. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар.
2. Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Двете смеси се смесват и отново се разделят по равно.
3. В едната се слага 1 ч.ч. брашно с ванилията, а в другата 1/2 ч.ч. брашно с какаото.
4. В тавичка за печене застлана с хартия се редува лъжица по ръжица от двете смеси.
5. Печем при 200 градуса за около 20 минути.
6. Сметаната, шоколада и маслото разбиваме с миксер.
7. Украсяваме небрежно и поръсваме с малко какао.
Да ви е сладко! Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване