Морковена торта с портокали
Торти

Изпратена от:

Петя Драгостинова от гр. Велико Търново

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Класик
500 г моркови
200 г захар
3 яйца
50 г орехи
10г бакпулвер
1ч. л. канела
100 мл олио
1 щипка сол
За крема: 1кг цедено кисело мляко
3-4 лъжици кисело мляко
200г пудра захар
кората на 1 лимон
орехи за поръсване
портокали или мандарини за украса

Начин на приготвяне:

1. На морковите се изцежда сокът в сокоизтисквачка и се взема само сухата част. Към разбитите яйца се добавят останалите продукти, включително морковите и смлените орехи.

2. Сместа се изсипва в намазнена форма, в която е сложена хартия за печене и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40-45 минути. Когато блатът е готов, се оставя да изстине и се разрязва напречно на две. Може да се сиропира по желание със сиропа на сладко от вишни или друг гъст сироп.

3. Цеденото кисело мляко и киселото мляко се разбиват леко с миксер заедно с пудрата захар и настърганата лимонова кора. Едната половина на блата се слага за основа на тортата и се намазва с половината от крема.

4. Покрива се с втория блат и цялата торта се намазва с останалия крем. Между ръбовете на двата блата може да остане разстояние, което се запълва с парченца портокал или мандарини, на които предварително са отстранени семките.

5. Отгоре се украсява с парченца портокал или мандарини. Отстрани се поръсва с орехи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.