Новогодишна баница с ориз


Баници

Необходими продукти:

1 кг брашно Софиямел Екстра
300 г сварен ориз
1 кубче мая
100 мл хладка вода
4 яйца
200 мл разстопена мас
100 мл олио
1 кофичка кисело мляко
400 г сирене
100 г извара
По 1 ч.л. сол, захар, оцет
300 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

1. От водичката, солта, захарта, оцета, олиото и кубчето мая, заедно с брашното се замесва тесто, което след като втаса се разточва на 8 фини кори.

2. В купа се смесват всички останали съставки: киселото мляко, сиренето, изварата, яйцата, сварения и оцеден ориз, разстопената мас и газираната вода.

3. Всяка кора се намазва с плънката и се завива на руло, като се поставят и късметите вътре.

4. Така осемте кори се поставят в тавичка застлана с хартия за печене и се заливат с останалата плънка.

5. Пече се за около 40 минути на 200 градуса до готовност. След като се изпече се изважда и се напръсква с много малко водичка за да остане мекичка и се завива за да отиде до нивата. Мисля че ще ви допадне моята новогодишна баница с късмети. Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.