Новогодишна баница с ориз
Баници
Необходими продукти:
1 кг брашно Софиямел Екстра
300 г сварен ориз
1 кубче мая
100 мл хладка вода
4 яйца
200 мл разстопена мас
100 мл олио
1 кофичка кисело мляко
400 г сирене
100 г извара
По 1 ч.л. сол, захар, оцет
300 мл газирана вода
Начин на приготвяне:
1. От водичката, солта, захарта, оцета, олиото и кубчето мая, заедно с брашното се замесва тесто, което след като втаса се разточва на 8 фини кори.
2. В купа се смесват всички останали съставки: киселото мляко, сиренето, изварата, яйцата, сварения и оцеден ориз, разстопената мас и газираната вода.
3. Всяка кора се намазва с плънката и се завива на руло, като се поставят и късметите вътре.
4. Така осемте кори се поставят в тавичка застлана с хартия за печене и се заливат с останалата плънка.
5. Пече се за около 40 минути на 200 градуса до готовност. След като се изпече се изважда и се напръсква с много малко водичка за да остане мекичка и се завива за да отиде до нивата. Мисля че ще ви допадне моята новогодишна баница с късмети. Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване