200 гр. брашно тип Екстра София мел
2 яйца
400 мл. прясно мляко
щипка сол
30 г слънчогледово олио
1. Разбъркваме яйцата. Разбиваме ги отново с добавена щипка сол. Докато бъркаме добавяме млякото. Постепенно добавяме брашното.
2. Бъркаме докато се получи хомогенна смес. Добавяме слънчогледовото олио.
3. Загряваме тигана. Поставяме черпак от сместа и разливаме равномерно по тигана.
4. Пържим до отлепяне на краищата на палачинката, обръщаме, пържим отново до отлепяне на краищата на палачинката. Сместа е за около 10 палачинки.
5. Гарнираме на вкус.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ