Тарталети с малинов мус
Други сладки печива

Изпратена от:

Мила Нешева-Христова от Плевен

Необходими продукти:

- 300 гр. брашно София Мел Класик или Екстра
- 100 гр. захар
- 200 гр. масло
- 1 яйце
- няколко суп. лъжици малиново желе
- около 400 гр. малини(пресни или замразени)
- 130 гр. захар
- 400 мл. течна животинска сметана
- 1 пакетче от 10 гр. желатин
- пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете в блендер маслото, захарта и брашното до получаване на маслени трохи. Добавете яйцето и омесете тестото с възможно по-малко движения, което приберете в хладилник.

2. След около час разточете на кора с дебелина около 0.5 см, изрежете кръгове, с размер малко по-голям от формите за тарталети или направо сложете тестото и леко с пръсти притиснете към страните на формата, за да го оформите добре.

3. Махнете излишното количество и надупчете тестото с вилица. Сложете отгоре хартия за печене и насипете някаква тежест (напр. боб, нахут или др.).

4. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 10 мин., след което махнете хартията с тежестите и допечете тарталетите още около 10 минути или до готовност.

5. Извадете ги от формите и оставете добре да се охладят.

6. Кипнете малините със захарта, пасирайте и прецедете през цедка или тензух.

7. Накиснете желатина в 50 мл. вода и го оставете да набъбне.

8. Разбийте добре изстудената сметана с пудра захар до твърди връхчета.

9. Затоплете леко желатина и го добавете към малиновата смес, която след това внимателно обединете със сметаната.

10. Намажете дъното на всяка тарталета с малиново желе, сложете от малиновия мус и по желание декорирайте с пресни малини и листенца мента.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.