450 г брашно София мел екстра
6 яйца
1 с.л. захар кристал
1 с.л. сол
100 мл олио
400 мл вода
7 г мая
350 г сирене
1. Брашното, 2 яйца, сол, захар, мая, 50 мл олио и водата се смесват до получаване на меко еластично тесто.
2. Готовото тесто втасва около час под кърпа.
3. Оформят се 8 топчета от тестото, всяко от които се разточва на кора до 1 см дебелина.
4. В купа се смесват останалите яйца и сиренето, до получаване на еднородна смес.
5. Всяка кора се поръсва с останалото олио и се поръсва от сместа.
6. Кората се навива и нарязва на еднакви 10 см части.
7. Баничките се подреждат в намазнена тава.
8. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
9. Пухкавите банички се поднасят топли.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ