Пухкави банички
Баница

Изпратена от:

МАРИНА МАРИНОВА МАРИНОВА от ЛОМ

Необходими продукти:


450 г брашно София мел екстра
6 яйца
1 с.л. захар кристал
1 с.л. сол
100 мл олио
400 мл вода
7 г мая
350 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Брашното, 2 яйца, сол, захар, мая, 50 мл олио и водата се смесват до получаване на меко еластично тесто.

2. Готовото тесто втасва около час под кърпа.

3. Оформят се 8 топчета от тестото, всяко от които се разточва на кора до 1 см дебелина.

4. В купа се смесват останалите яйца и сиренето, до получаване на еднородна смес.

5. Всяка кора се поръсва с останалото олио и се поръсва от сместа.

6. Кората се навива и нарязва на еднакви 10 см части.

7. Баничките се подреждат в намазнена тава.

8. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

9. Пухкавите банички се поднасят топли.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.