Соленки с царевично брашно и семена
Дребни соленки

Изпратена от:

Yulia Ilieva от Разград

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно София Мел Царевично брашно
2/3 ч.ч. Брашно София мел Класик
1 ч.л. Сол
1 ч.л. Бакпулвер
1/4ч .ч. Олио
1/2 ч.ч. Прясно мляко или вода
Микс семена
Жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Сухите съставки се пресяват в тава и се прави кладенче. В него изсипваме олиото и водата. Меси се меко тесто, което разточваме на дебелина около 0.5см.

2. Режем тестото на ленти с подходяща дължина. Може да ги усучем или да ги оставим прави.

3. Намазват се с жълтък и се поръсват обилно със семената.

4. Пекат се на 180° докато леко порозовеят и почнат да се отделят лесно от тавата.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.