Торта без печене
Торти

Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Класик
150 г студено краве масло
80 г захар
За крема:
2 бр. яйца
150 г захар
1 пакетче ванилова захар
2 с. л. нишесте
500 г заквасена сметана
50 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. За крема в тенджерка разбиваме с бъркалка яйцата, захарта и нишестето и прибавяме заквасената сметана.

2. Загряваме сместа на котлона и при непрекъснато бъркане да се сгъсти (около 10-15 минути). Накрая добавяме маслото и оставяме да се охлажда.

3. За блатовете в купа смесваме всички съставки на ръка, за да се получат ронливи трохи.

4. На сух тиган разбъркваме и пържим трохите до златисто, оставяме да се охладят.

5. Сглобяваме тортата като слагаме ред блат, ред крем (4 пъти).

6. Отгоре поръсваме за украса с трохи или шоколад.

7. Прибираме в хладилник да се охлади за една нощ.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.