250 г брашно София Мел Класик
150 г студено краве масло
80 г захар
За крема:
2 бр. яйца
150 г захар
1 пакетче ванилова захар
2 с. л. нишесте
500 г заквасена сметана
50 г краве масло
1. За крема в тенджерка разбиваме с бъркалка яйцата, захарта и нишестето и прибавяме заквасената сметана.
2. Загряваме сместа на котлона и при непрекъснато бъркане да се сгъсти (около 10-15 минути). Накрая добавяме маслото и оставяме да се охлажда.
3. За блатовете в купа смесваме всички съставки на ръка, за да се получат ронливи трохи.
4. На сух тиган разбъркваме и пържим трохите до златисто, оставяме да се охладят.
5. Сглобяваме тортата като слагаме ред блат, ред крем (4 пъти).
6. Отгоре поръсваме за украса с трохи или шоколад.
7. Прибираме в хладилник да се охлади за една нощ.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ