Торта Медовик
Торти

Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Необходими продукти:

400 гр брашно София Мел Екстра
1 яйце
200 гр прясно мляко
150 гр захар
10 гр сода
4 сл мед
800 гр заквасена сметана
5 гр лимонов сок
200 гр пудра захар
200 гр сладкарска сметана
сладко от боровинки
смлени орехи за украса

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка се слагат яйцето захарта и се разбиват леко. Добавят се млякото, меда, содата и маслото. Слагат се на котлона и се варят бавно, докато цвета се промени и сане като карамел.

2. Сваля се от котлона и се прибавя брашното София Мел Екстра. Бърка се докато се усвои.

3. Прехвърля се на набрашнен плот и се меси до еластично тесто.

4. Разделя се на 7 парчета. Всяко се разточва с една и съща окръжност 22 см.

5. Пекат се едно по едно за около 5 мин. Оставят се да изстинат.

6. Крема се приготвя: Разбива се заквасената сметана в тесен съд до удвояване на обема. Отделно се разбива сладкарската сметана до бухване.

7. Двата крема внимателно се смесват и се добавя пудрата захар и лимоновия сок.

8. Следва сглобяване на тортата. Един блат, малко крем и малко сладко от боровинки и така до приключване на блатовете.

9. Маже се добре цялата торта и се украсява с орехови ядки и мед.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.