Торта Медовик
Торти
Необходими продукти:
400 гр брашно София Мел Екстра
1 яйце
200 гр прясно мляко
150 гр захар
10 гр сода
4 сл мед
800 гр заквасена сметана
5 гр лимонов сок
200 гр пудра захар
200 гр сладкарска сметана
сладко от боровинки
смлени орехи за украса
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка се слагат яйцето захарта и се разбиват леко. Добавят се млякото, меда, содата и маслото. Слагат се на котлона и се варят бавно, докато цвета се промени и сане като карамел.
2. Сваля се от котлона и се прибавя брашното София Мел Екстра. Бърка се докато се усвои.
3. Прехвърля се на набрашнен плот и се меси до еластично тесто.
4. Разделя се на 7 парчета. Всяко се разточва с една и съща окръжност 22 см.
5. Пекат се едно по едно за около 5 мин. Оставят се да изстинат.
6. Крема се приготвя: Разбива се заквасената сметана в тесен съд до удвояване на обема. Отделно се разбива сладкарската сметана до бухване.
7. Двата крема внимателно се смесват и се добавя пудрата захар и лимоновия сок.
8. Следва сглобяване на тортата. Един блат, малко крем и малко сладко от боровинки и така до приключване на блатовете.
9. Маже се добре цялата торта и се украсява с орехови ядки и мед.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Аймалиева от Благоевград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване