Торта *Наполеон*
Торти

Изпратена от:

Ваня Митова от София

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
200 г студено масло
200 г сметана с масленост 10%
щипка сол
За крема:
300 г масло със стайна температура
1 бр. яйце
150 г захар
120 мл прясно мляко
1 с.л. коняк

Начин на приготвяне:

1. Маслото се нарязва на кубчета и се смила в комбайн на трохи с брашното и солта.

2. Добавя се сметаната и се омесва тесто.

3. Разделя се на 3 части, които се покриват с домакинско фолио и се слагат в хладилника за 2-4 часа.

4. Взима се 1 парче от тестото и се разточва върху тавата от фурната, покрита с хартия за печене, набожда се с вилица и се разрязва на две части по дължина.

5. Фурната се загрява на 190-200С градуса. Всяка кора се пече около 15 минути.

6. След като изстинат, корите се разделят по разреза.

За крема: Яйцето се смесва със захарта и млякото в тенджерка. Слага се на котлона на среден огън и се вари, като се бърка постоянно, докато сместа се сгъсти. Оставя се настрани да изстине. Мекото масло се разбива до получаване на обем. Постепенно се добавя от млечната смес и накрая конякът.

7. Корите се изрязват отстрани, за да се изравнят и изрезките се смилат. Корите се подреждат една върху друга, като всяка се маже с крем.

8. Готовата торта се панира от всички страни с трохите.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.