Торта "Рафаело"
Торти

Изпратена от:

Искра Искра от Благоевград

Необходими продукти:

160 г брашно София мел Екстра
6 яйца
180 г захар
консерва подсладено кондензирано мляко (около 400 г)
250 г масло
100 г кокосови стърготини
прясно мляко (за напояване на блатовате)
кокосови стърготини (за украсата)
100 г течна сладкарска сметана (за украсата)

Начин на приготвяне:

1. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг, а след това разбиваме жълтъците със захарта до пълното разтваряне на захарта. След това внимателно разбъркваме двете смеси, като внимаваме да запазим въздушността на белтъците, като за целта ги обвиваме с жълтъчената смес с дървена лопатка отдолу нагоре.

2. Постепенно пресяваме на порции и брашното в сместа, като продължаваме да разбъркваме, до получаването на хубава еднородна смес.

3. Разпределяме в две предварително намазнени, застлани с хартия за печене тавички с диаметър 20 см.

4. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност.

5. През това време се захващаме с приготвянето на крема.

6. Разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме кокосовите стърготини. Пъхнете крема за няколко минути в хладилника, докато стегне леко и е по-лесен за нанасяне върху тортата.

7. Готовите блатове изваждаме от фурната и оставяме да се охладят напълно, а след това ги разрязваме напречно, получавайки четири тънки равномерни блата.

8. Сглобяването на тортата започваме като напояваме единия блат със затоплено прясно мляко.

9. След това разпределете от крема. Разпределете всички съставки така докрай, като запазвате една част от крема, която да смесите с разбитата сладка сметана. С тази по-лека и пухкава глазура измажете тортата, а след това покрийте с още кокосови стърготини.

10. За финал може да украсите с няколко бонбони "Рафаело".

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.