Торта с черно-бели блатове


Торти

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. София мел екстра
1 ч.ч. захар
4 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ванилия
500 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 ванилия 1/2 ч.ч. вода
1 пакет размекнато масло
3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Отделят се два жълтъка за крема и останалите продукти се разбиват с миксер. Содата трябва предварително да се разбърка в киселото мляко, а бакпулвера - в брашното.

2. Сместа се разделя на 3 или 4 равни части, според това колко блата искаме да има тортата.

3. По желание слагаме 1 ч.л. какао в един или два от тях.

4. Блатовете се пекат един по един, около 15-20 минути върху хартия за печене.

5. От прясното мляко и 4 с.л. захар се вари крем, към който се добавя размитото брашно 4 с.л. в 1/2 ч.ч. вода. Накрая се добавя и ванилията.

6. След като изстине кремът, към него се добавя маслен крем, направен от 1 пакет размекнато масло и 3 с.л. пудра захар.

7. Тортата се реди, украсява и се охлажда в хладилник.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Христина Попова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.