Торта с черно-бели блатове
Торти
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. София мел екстра
1 ч.ч. захар
4 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ванилия
500 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 ванилия 1/2 ч.ч. вода
1 пакет размекнато масло
3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Отделят се два жълтъка за крема и останалите продукти се разбиват с миксер. Содата трябва предварително да се разбърка в киселото мляко, а бакпулвера - в брашното.
2. Сместа се разделя на 3 или 4 равни части, според това колко блата искаме да има тортата.
3. По желание слагаме 1 ч.л. какао в един или два от тях.
4. Блатовете се пекат един по един, около 15-20 минути върху хартия за печене.
5. От прясното мляко и 4 с.л. захар се вари крем, към който се добавя размитото брашно 4 с.л. в 1/2 ч.ч. вода. Накрая се добавя и ванилията.
6. След като изстине кремът, към него се добавя маслен крем, направен от 1 пакет размекнато масло и 3 с.л. пудра захар.
7. Тортата се реди, украсява и се охлажда в хладилник.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Христина Попова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване