Торта със сметана и ягоди


Торти

Необходими продукти:

175 г брашно София мел Класик
3 броя яйца
175 г меко масло
175 г захар
1 ч.л бакпулвер
1 пакетче ванилия
щипка сол
200 мл сладкарска сметана
300 г ягоди
59 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете захарта и мекото масло и разбийте с миксер на пухкав крем.

2. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате след всяко, докато се поеме от сместа.

3. Спрете миксера и добавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Объркайте леко с шпатула.

4. Загрейте фурната до 170 градуса. Разделете сместа поравно в две кръгли форми за торта и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.

5. Извадете блатовете и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.

6. Нарежете няколко ягоди на дребно и ги смесете с 1 ч.л. от захарта. От останалите ягоди нарежете една част на половинки или четвъртинки, другите оставете цели.

7. Разбийте в купа сметаната до средно твърди връхчета. Пресипете в пош с кръгъл или звездовиден накрайник. Шприцовайте първия блат с половината от разбитата сметана. Поръсете със ситно нарязаните ягоди и поставете втория блат. Шприцовайте останалата сметана и подредете целите и разполовените ягоди върху нея.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Любомир Мазгалов от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

19.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.