150 грама брашно София Мел Класик
6 яйца
150 г захар
1 ванилия
3 г бакпулвер
800 г заквасена сметана
есенция ром
180 г захар
1. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, докато изсветлеят.
2. Пресяваме брашно с бакпулвера. На части прибавяме брашно към яйчната смес и внимателно разбъркваме. Накрая прибавяме ванилията.
3. Изпичаме 2 еднакви блата, около 26 см тавичка, на 180 градуса за 15 мин.
4. Разбъркваме внимателно заквасената сметана с есенцията ром и захарта. Бъркаме периодично, докато захарта се разтопи в сметаната.
5. Вземаме 1 блат и намазваме с 1/3 от сметаната. Поставяме втория блат. Измазваме тортата, украсяваме по желание и оставяме да престои поне 24 часа преди да консумираме.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ