300 г брашно София Мел Класик
10 яйца
300 г захар
1 ванилия
1 кг обелени и изчистени ябълки
200 г захар
20 мл ром
800 г заквасена сметана
200 г захар
100 г масло
200 г млечна сметана за разбиване
1. Разбиваме яйцата с 300 г захар на пяна и постепенно добавяме пресятото 300 г брашно и ванилията.
2. Изпичаме 4 тънки блата в кръгла форма 26 см. или един блат който разрязваме на 4, след като изстине.
3. Почистените и обелени ябълки задушаваме с 200 г захар и 100 г масло и пасираме и добавяме 20 мл. ром. В заквасената сметана добавяме 200 гр. захар и разбърваме до стопяване на захарта.
4. Разбиваме млечната сметана и добавяме към заквасената.
5. Вземаме 1 блат. Поставяме го във ринг за торта. Заливаме го с половината ябълково пюре. Отгоре слагаме втори блат. Върху втория блат поставяме по малко от половината сметанов крем. Поставяме трети блат. Върху него останалото ябълково пюре. Следва последния блат. Изливаме останалата сметана и украсяваме.
6. Тортата трябва да престои едно денонощие, за да поемат блатовете и крема и пюрето.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ