Вкусна морковена торта
Торти

Изпратена от:

Елица Кръстева от град София

Необходими продукти:

2 ч. брашно София Мел Класик
1 ч.л. бакпулвер
125 мл олио
1 ч. кафява захар
1/2 ч. бяла захар
400г настъргани моркови
1 с.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1 ванилова есенция
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. индийско орехче
4 яйца
1/2 ч. смлени орехи
малко стафиди
400 г крема сирене
2 ч. пудра захар
150 г масло или маргарин

Начин на приготвяне:

1. За блата: В купа смесете олиото, яйцата, бялата и кафявата захар. Добавете ванилия. В друга купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила, канелата и индийското орехче. Смесете ги хубаво и ги сипете при течната смес.

2. Разбъркайте добре и добавете настърганите моркови, орехите и стафидите.

3. Печете в отделни кръгли тавички или в една, ако после ще го режете на две. Печете в предварително загрята фурна на 180-200С за 40-45 мин.

4. За крема: Смесете омекнало крема сирене с меко масло и разбийте с миксер. Добавете и пудрата захар.

5. Като са изстинали напълно и охладени блатовете, може да започнете да сглобявате тортата. За украса аз добавих малко канела и стафиди.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.