Баница с домашно точен кори със сирене и лук
Баница

Необходими продукти:

За корите:
500 г брашно София Мел Баници ( още за доомесване)
250 мл олио
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
250 мл вода

За плънката:
300 г краве сирене
2 връзки зелен лук

Начин на приготвяне:

От изброените продукти замесете меко, нелепнещо тесто. Разделете на 5 топки. Оставете върху набрашнен плот, покрити с кърпа да починат около 15 минути.
Пригответе плънката през това време. Задушете нарязания зелен лук в малко мазнина и натрошете сиренето в отделна купа.
След това разточете една топка на тънка кора с диаметър около 60 см. Поръсете малко от плънката, съвсем леко намазнете корите с олио и завийте на руло, усуквайки. Наредете в тава с диаметър около 30 см, от вътре навън, като поставяме първата кора в центъра на охлювче. Процедирайте по същия начин с останалите, като наставяте кора след кора. Готовата баница оставете да почине около 20 минути на топло, преди да я поставите във фурната да се пече. Ако корите са останали по-сухи, намажете отгоре баницата с олио.
Печете първите 20 минути на максимална степен на фурната, след като баницата се е запекла до же-лания цвят отгоре, покрийте с алуминиево фолио и печете още 30 минути на 180°С.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.03.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.