Точени банички със спанак, овче сирене и пресен джоджен
Баница

Необходими продукти:

За тестото:
600 г брашно София Мел Баница + допълнително за доомесване
3 с.л. слънчогледово олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
350 мл хладка вода
100 г пшенично нишесте за точене

За намазване на корите:
60 мл зехтин
50 мл вода
1 с.л. брашно
1 с.л. оцет
1 ч.л. сода за хляб

За пълнеж:
300 г овче сирене
100 г задушен спанак
2 стръка пресен джоджен

За намазване преди печене:
1 жълтък
1 ч.л. сметана
черен сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Омесете изброените продукти, докато получите много меко тесто. Разделете го на 5 равни части и оф-ормете от тях топчета. Поръсете малко брашно върху суха и чиста тавичка и поставете топчетата върху нея. Покрийте ги с памучна кухненска кърпа и ги оставете да почиват за 30 минути.
От всяко топче тесто с помощта на нишестето и точилка разточете големи тънки като лист хартия кори. Корите трябва да са прозрачни, след като ги разточите максимално.
Смесете всички продукти за намазване на корите отвътре и разбъркайте добре. Смесете добре всички продукти за плънката.
Нарежете всяка кора на четири равни части и ги намажете с помощта на четка със сместа, приготвена за целта. Разпределете по две супени лъжици от пълнежа върху всяко парче и навийте на руло.
Рулото завийте на охлюв и поставете всички банички върху тава, постлана с хартия за печене. Намажете повърх-ността им с разбития със сметана жълтък и поръсете с черен сусам.
Печете баничките на 180°С за 20-25 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.10.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.