


Кренвиршки
Други солени печива
Необходими продукти:
500 g брашно София Мел Класик
24 мини кренвирша
½ кубче прясна мая (21 г)
250 ml прясно мляко (леко затоплено)
1 яйце
50 g разтопено масло
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце за намазване
Горчица за намазване
сусам и чубрица за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в затопленото мляко заедно със захарта и се оставя за няколко минути да шупне.
В голяма купа се смесват пресято брашно и сол. Добавят се яйцето, маслото и маята. Замесва се меко и еластично тесто. Поставя се в купа, намазана с олио и се оставя да втаса, докато удвои обема си около 1 час.
След това тестото се разделя на 24 части, като всяка една се оформя на топка, а след това на лента и се увива около кренвирш, намазан с горчица.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Оставят се за още 20 минути на стайна температура.
Намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и чубрица се пекат в загрята на 190 градуса фурна около 15-20 минути.
Поднасят се топли.
Добър апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
