Кренвиршки


Други солени печива

Необходими продукти:

500 g брашно София Мел Класик
24 мини кренвирша 
½ кубче прясна мая (21 г)
250 ml прясно мляко (леко затоплено)
1 яйце
50 g разтопено масло
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

1 яйце за намазване
Горчица за намазване
сусам и чубрица за поръсване 

 

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в затопленото мляко заедно със захарта и се оставя за няколко минути да шупне.

В голяма купа се смесват пресято брашно и сол. Добавят се яйцето, маслото и маята. Замесва се меко и еластично тесто. Поставя се в купа, намазана с олио и се оставя да втаса, докато удвои обема си около 1 час.

След това тестото се разделя на 24 части, като всяка една се оформя на топка, а след това на лента и се увива около кренвирш, намазан с горчица.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Оставят се за още 20 минути на стайна температура.

Намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и чубрица се пекат в загрята на 190 градуса фурна около 15-20 минути. 

Поднасят се топли.

Добър апетит!

 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

06.10.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.