Пай с пилешко месо


Други солени печива

Необходими продукти:

10 броя фини кори София Мел 
750 g пилешко филе
200 g замразен грах
200 ml сметана
150 g топено сирене
2 моркова
1 с.л. горчица
50 g пармезан
40 g масло
2 скилидки чесън
Сол и черен пипер
60 g масло

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на големи кубчета, посолете със сол и черен пипер и гответе в масло, добавете, настъргани моркови, наситнен чесън и налейте сметана.
Сложете горчица, настъргани топено сирене и пармезан, както и грах и гответе кратко. Ако има нужда добавете малко вода.    
Поставете пилешкото в тава и покрийте с кори. Всяка една кора, намажете с масло и оформете като розичка.
Изпечете на 180 градуса до златисто, около 30-40 минути. Ако се зачерви много по време на печене сложете лист алуминиево фолио.

Добър апетит!
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

02.09.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.