


Пай с пилешко месо
Други солени печива
Необходими продукти:
10 броя фини кори София Мел
750 g пилешко филе
200 g замразен грах
200 ml сметана
150 g топено сирене
2 моркова
1 с.л. горчица
50 g пармезан
40 g масло
2 скилидки чесън
Сол и черен пипер
60 g масло
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на големи кубчета, посолете със сол и черен пипер и гответе в масло, добавете, настъргани моркови, наситнен чесън и налейте сметана.
Сложете горчица, настъргани топено сирене и пармезан, както и грах и гответе кратко. Ако има нужда добавете малко вода.
Поставете пилешкото в тава и покрийте с кори. Всяка една кора, намажете с масло и оформете като розичка.
Изпечете на 180 градуса до златисто, около 30-40 минути. Ако се зачерви много по време на печене сложете лист алуминиево фолио.
Добър апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
