![](/uploads/images/header-image-name-1920/1-1920x290-678109e198c27064629578.jpg)
![](/uploads/images/header-image-name-1366/2-1366x290-678109e199231743709715.jpg)
![](/uploads/images/header-image-name-1024/2-1024x290-678109e199602353091194.jpg)
Усукан тутманик
Други солени печива
Необходими продукти:
500 g брашно София Мел Екстра
250 ml прясно мляко
½ кубче мая
150 g сирене, натрошено
200 g масло, разтопено
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашно, сол и разтворена мая в топло мляко, олио и захар. Оставете тестото да втаса.
Разделете го на 3-4 части и разточете кори.
Намажете всяка една обилно с разтопено масло и поръсете с натрошено сирене.
Изрежете фитили, които да усучете, подредете в тава, покрита с хартия за печене и оставете да втаса.
Намажете с жълтък смесен с малко вода преди да изпечете на 180 градуса до готовност, около 40 минути.
![](/uploads/images/recipe/recipe-main-image/1-678109e19a475615164806.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)