


Усукан тутманик
Други солени печива
Необходими продукти:
500 g брашно София Мел Екстра
250 ml прясно мляко
½ кубче мая
150 g сирене, натрошено
200 g масло, разтопено
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашно, сол и разтворена мая в топло мляко, олио и захар. Оставете тестото да втаса.
Разделете го на 3-4 части и разточете кори.
Намажете всяка една обилно с разтопено масло и поръсете с натрошено сирене.
Изрежете фитили, които да усучете, подредете в тава, покрита с хартия за печене и оставете да втаса.
Намажете с жълтък смесен с малко вода преди да изпечете на 180 градуса до готовност, около 40 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
